Produkt / Kee Lite

 KEE LITE® Aluminium konstruksjonsklemmer

Et lettvekts alternativ til stålkonstruksjoner.

Siden 1934 har produsenten Kee Safety Ltd hatt som forretningside å levere fleksible og kostnadseffektive produkter med lang levetid for konstruksjon og bygging av rørkonstruksjoner. KEE LITE og KEE KLAMP komponenter er nå tilgjengelige flere typer, dimensjoner og farger enn noensinne!

Innovative løsninger

KEE LITE konstruksjonsklemmer er et allsidig produkt som benyttes til bygging av rekkverk, sikkerhetsbarrierer, reoler, drivhus, rammekonstruksjoner og tusen andre anvendelsesområder. Store, forsenkede, syrefaste settskruer sikrer høy korrosjonsbestandighet og motvirker skade på gjengene. Stor kontaktoverflate mot røret sikrer en stabil konstruksjon. Det er enkelt å pulverlakkere KEE LITE produktene når det er ønskelig med farger på din konstruksjon.

Lav vekt og høy korrosjonsbestandighet

KEE LITE komponentene produseres av høykvalitets Aluminium Silisium Magnesium legering (A356-T6) som gir lav vekt, høy korrosjonsbestandighet og stor styrke ved bygging av rørkonstruksjoner. Takket være de overlegne korrosjonsegenskapene gir en installasjon bygget av disse konstruksjonsklemmene i korrosivt miljø ekstremt lave vedlikeholdskostnader. KEE LITE komponenter veier en tredjedel av tilsvarende stålprodukter, men beholder 75% av den sammenlignbare strekkfastheten.

Enkel installasjon

Det eneste verktøyet som benyttes for å installere en KEE LITE rørkonstruksjon er en sekskantnøkkel! Gjenging og sveising unngås, slik at det er ikke er nødvendig med forholdsregler for varmt arbeid. Dette betyr også at montasjen verken krever fagarbeidere eller spesialisert utstyr. En sekskantnøkkel og eventuelt en rørkutter er alt som behøves på montasjestedet for å bygge en stiv og sterk rørkonstruksjon. De forsenkede settskruene låser røret til konstruksjonsklemmen og skaper et fast knutepunkt. Og hvis det skulle bli behov for å demontere eller forandre på installasjonen er det problemfritt. KEE LITE konstruksjonsklemmer kan demonteres like enkelt som de monteres, og gjenbrukes til nye prosjekter.

Kostnadseffektivt

Bygging av rørkonstruksjoner med KEE LITE sparer tid, ressurser og penger. Og husk; Sparer du tid, tjener du penger!

Se referanseprosjektene for KEE LITE og KEE KLAMP på denne nettsiden, og finn ut mer om hvordan Unisystemer kan hjelpe deg til å gjennomføre dine prosjekter på tidsplan og budsjett! Kontakt oss nå for løsningsforslag og tilbud.

Generelle spørsmål:

Hva er Kee Lite konstruksjonsklemmer?
Kee Lite konstruksjonsklemmer er produsert av en høykvalitets Aluminium Silisium Magnesium legering. Kee Lite komponenter benyttes sammen med aluminiumrør (BS EN 755) til å bygge rørkonstruksjoner av alle typer og størrelser. Herdede settskruer sikrer en solid forbindelse mellom klemme og rør. Når Kee Lite komponenter benyttes elimineres sveising, gjenging og bolting. Det eneste verktøyet som benyttes for å montere en rørkonstruksjon med Kee Lite er en sekskantnøkkel og en rørkutter.
Kan Kee Lite konstruksjonsklemmer leveres i alternative overflatebehandlinger?
Kee Lite kan etter ordre leveres anodisert eller pulverlakkert i ønsket RAL fargekode.
Har størrelsen på settskruen noen betydning?
Ja, både størrelsen og designet på settskruen er viktige faktorer. Den store settskruen med herdet konisk spiss som benyttes i Kee Lite klemmene skjærer seg inn i røret og gir den høyeste glidemotstanden i bransjen.
Hva skjer hvis noen tukler med komponentene?
De færreste går rundt med en sekskantnøkkel med tommedimensjoner i lomma, men hvis man anser at det er en fare for hærverk på installasjonen kan vi levere en liten plugg som settes inn i settskruen slik at den ikke kan løsnes.
Hvilke typer er tilgjengelige?
Kee Lite produktspekteret er i konstant utvikling. Vi henviser derfor til online-katalogen for en oppdatert oversikt over tilgjengelige typer.
Hva skjer hvis noen tukler med en installasjon?
De færreste går rundt med en sekskantnøkkel med tommedimensjoner i lomma, men hvis man anser at det er en fare for hærverk på installasjonen kan vi levere en liten plugg som settes inn i settskruen slik at den ikke kan løsnes.

Installasjonsspørsmål

Hvilken dimensjon har sekskantnøklene som benyttes med Kee Lite komponenter?
Til Kee Lite klemmer størrelse 6 benyttes en 1/4" A.F. (“across flat“) sekskantnøkkel. For størrelser 7, 8 og 9 benyttes en 5/16" A.F. sekskantnøkkel. Ved å benytte settskruer med disse dimensjoner kan Kee Lite konstruksjoner bygges raskt og enkelt.

Tekniske spørsmål

Hva er anbefalt tiltrekningsmoment for settskruene?
For størrelsene 7, 8 og 9 er anbefalt tiltrekningsmoment 39 Nm. Dette tilsvarer omtrent momentet man får ved normal tiltrekning for hånd. For klemmer størrelse 6 anbefales et tiltrekningsmoment på 25 Nm. Tillatt aksiell belastning for denne dimensjonen er 4,9 kN.
Hvilken kvalitetssertifisering finnes for Kee Lite?
De aller fleste Kee Lite komponentene er testet og godkjent av TUV.
Hvilke rørdimensjoner kan benyttes til Kee Lite konstruksjonsklemmer?
De fleste Kee Lite komponentene leveres for rør med ytterdiameter 33,7 mm (Størr. 6), 42,4 mm (Størr. 7) og 48,3 mm (Størr. 8). Noen av de mest brukte komponentene ved bygging av rekkverk finnes også til 60,3 mm rør (Størr. 9).
Vil Kee Lite komponenter korrodere hvis de monteres utendørs?
Kee Lite komponenter produseres av en Aluminium Silisium Magnesium legering (A 356-T6). Dette er en legering med svært god korrosjonsmotstand. Hvis nødvendig kan komponentene anodiseres og derved få enda bedre korrosjonsegenskaper. Settskruene er produsert av syrefast materiale, og vil ikke korrodere.